Persartikel

moduus ontwerpt en bouwt architecturale houten bijgebouwen | Persartikel

Dankzij COVID-19 wordt oude droom van standenbouwer werkelijkheid

PERSARTIKEL – woensdag 20 januari 2021 — EVERGEM  De coronacrisis heeft het voorbije jaar stevig ingehakt op de eventsector. Dat voelden ook de standenbouwers. Gevestigde naam Aktual uit Gent maakte van de vrijgekomen tijd gebruik om werk te maken van een oude droom. Onder de naam ‘moduus’ ontwerpt en bouwt zaakvoerder Kristof De Baerdemaeker met zijn team nu ook duurzame, architecturale houten bijgebouwen.

moduus ontwerpt en bouwt houten bijgebouwen met een uniek design dat blendt met de omgeving. Wie een tiny house, tuinberging, poolhouse, tuinkantoor of offgrid buitenleefruimte wil installeren, kan bij moduus kiezen uit drie basisstijlen en die vervolgens aanpassen aan de eigen wensen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn eigen, unieke houten bijgebouw laten uittekenen door de (interieur)architect van moduus of zelfs volledig offgrid gaan. De buitenpaviljoenen hebben een moderne, Scandinavische look en worden gekenmerkt door warme accenten in hout, strakke lijnen en grote raampartijen met een open zicht op de natuur. Verder staat moduus voor totaalrealisaties, want ook de inrichting wordt volledig op maat afgewerkt. Dat is uniek in de sector.

Uitbreiding in coronatijden
Aktual-CEO Kristof De Baerdemaeker lanceert deze maand zijn nieuwe bedrijf. Door COVID-19 gingen zijn standenbouwactiviteiten het afgelopen jaar in pauzemodus, maar het gaf hem wel te tijd om de bleuprint voor moduus uit te tekenen. Kristof: “Ik heb altijd een voorliefde voor hout en architectuur gehad. Na mijn opleiding en een eerste werkervaring in de bouwsector stapte ik in de familiale onderneming Aktual. Ik werkte er eerst als projectmanager, later als zaakvoerder en eigenaar. Al vijfendertig jaar combineren we standenbouw met interieurinrichting. Hout staat daarbij centraal: een nobel, duurzaam materiaal met enorm veel potentieel.” Een mooie plus van de komst van moduus is uiteraard dat Aktual op die manier zijn team tijdens de coronaperiode aan het werk kon houden. De medewerkers maken momenteel de doorstart van het nieuwe bedrijf en geven binnenkort de fakkel door aan het moduus-team dat momenteel wordt aangeworven.

De toekomst is houtskeletbouw en modulair
De laatste jaren rijzen tuincontainers en tiny houses als paddenstoelen uit de grond. Maar na de trend en postcovid lijken de tuinpaviljoenen een blijver. “Mensen beseffen steeds meer hoe belangrijk het is om te investeren in eigen comfort en om ecologisch te bouwen. En als ik afga op de rest van de wereld, durf ik zelfs te stellen dat houtskeletbouw de baksteen uit de maag van de Belg zal verjagen. Meer nog, in de toekomst zal het modulaire karakter van onze paviljoenen zelfs in de hele bouwsector steeds meer ingeburgerd geraken”, aldus Kristof.

De kleinste moduus-modellen starten vanaf 25.000 euro, excl. btw. Deze kunnen in één dag worden opgezet. Voor de professionel markt zijn er ook lease-to-buyformules voor de thuiswerkende medewerker.