Bedrijfsnieuws

Standenbouwer Sean Cleys stapt mee aan boord bij Aktual

De sector van de standenbouw bereidt zich voor op een heropstart in september. Ook Aktual is helemaal klaar om er weer in te vliegen. Temeer omdat Sean Cleys vanaf april het team komt versterken na de stopzetting van zijn bedrijf Standbeeld. Hiermee haalt Kristof De Baerdemaeker in één klap dertig jaar extra ervaring in huis. Samen blikken ze vooruit naar een uitdagende periode.  

Mooie vervolgstap
In elke crisis schuilt een kans. Het is een cliché maar wel zeer toepasselijk bij het verhaal over deze nieuwe samenwerking. De tweede coronagolf was net begonnen toen Kristof De Baerdemaeker het nieuws hoorde dat Standbeeld noodgedwongen de boeken had neergelegd. ‘Ik belde Sean meteen op’, vertelt Kristof. ‘Dertig jaar ervaring en passie voor de standenbouw, dat vliegt niet zomaar weg. Ik was dus benieuwd naar de vervolgstap van Sean en wilde polsen of hij zou openstaan voor een samenwerking’. Dat idee viel in goede aarde. ‘De standenbouwsector voorgoed verlaten was voor mij sowieso geen optie. De gedachte om mijn parcours verder te kunnen zetten onder de vleugels van een groeiend bedrijf trok me wel aan’, aldus Sean.

Ervaring en liefde voor het vak
Sean kijkt er reikhalzend naar uit om zijn schouders te kunnen zetten onder nieuwe projecten. ‘Standenbouw is mijn passie. Ik hou ervan om projecten te zien groeien, om een succesvol antwoord te bieden op de klantvraag, het avontuurlijke en het reizen’. Kristof langs zijn kant voelde al een tijdje de nood om enkele taken te delegeren, zoals het project management en het opleiden van junior project managers. ’Sean zal zich hier zeker kunnen uitleven’, zegt hij glimlachend. ‘De grote meerwaarde van Sean is de ervaring die hij meebrengt en kan delen met het team. En natuurlijk ook de liefde voor het vak. Want de standenbouw is een wereldje apart. Er heerst een enorm tempo, de deadlines zijn scherp en dan is er nog het internationale karakter. You love it or you hate it.’

Onze algemene hunker naar sociaal contact zou het succes van beurzen wel eens een sterke boost kunnen geven.
─  Sean Cleys

Heropleving beurzen
Op de vraag wat de toekomst brengt voor hun sector antwoordden beide heren geruststellend. Volgens Kristof is er een sterke nood aan vakbeurzen. Hij stelt dat de sector van de vakbeurzen zich in een periode van zes maanden zal herstellen. Consumentenbeurzen ziet hij richting een hybride vorm evolueren. Dat wil zeggen een combinatie van virtuele contactmomenten en fysieke contactmomenten. Ook Sean is ervan overtuigd dat er bij het publiek een sterk verlangen is om weer beurzen te bezoeken. ‘Ik geloof dat onze algemene hunker naar sociaal contact het succes van beurzen wel eens een sterke boost zou kunnen geven’, voegt hij eraan toe.

War for talent
Dat de sector vrij snel zal heropleven hoeft dus geen twijfel volgens hen. Zij zien eerder een grote uitdaging in het kunnen aantrekken van talent. Of het terugwinnen van ex-collega’s. ‘Veel technische profielen, waaronder een groot deel van onze freelancers, hebben intussen werk gevonden in andere sectoren’, licht Kristof toe. ‘Onze HR gaat daarom de komende maanden volop inzetten op het zoeken en aanwerven van technische profielen: Schrijnwerkers, schilders, decorateurs,… We zoeken zowel freelancers als vaste medewerkers.

Kom jij ons team versterken?

Wil je elke dag genieten van de leuke dynamiek tussen ontwerpers en makers? Wil je de meest ambitieuze projecten tot stand zien komen en een belangrijke schakel zijn in dit proces? Kom dan werken bij Aktual!

Bekijk onze vacatures