Aktual rekruteert gemotiveerde schoolverlaters via SODA+

Alle jongeren, ongeacht hun socio-economische achtergrond, verdienen dezelfde slaagkansen op de arbeidsmarkt. Aktual ondersteunt dit principe volledig en is dan ook trotse sponsor van Soda+. Dit onderwijsproject motiveert leerlingen om te werken aan professionele attitudes en verbindt hen met potentiële werkgevers.

Cijfers tonen aan dat Vlaamse jongeren met een migratie-achtergrond die hier zijn geboren en hun diploma hebben behaald minder kans hebben op het verkrijgen van een job binnen het jaar nadat zij de schoolbanken hebben verlaten. Dit geldt ook voor jongeren uit gezinnen die in armoede leven. Vzw SODA+ zet zich in om professionele attitudes aan te brengen bij de werknemers van de toekomst.

Hire for attitude, train for skills. Een krachtig uitgangspunt waar we ook bij Aktual heel sterk in geloven.
─  Sarah Devisscher, Recruitment Specialist bij Aktual

Leerlingen die uitblinken in Stiptheid, Orde, Discipline en een professionele Attitude kunnen een SODA-attest verkrijgen. Aktual baseert zich dan ook op deze attesten bij het rekruteren van schoolverlaters. ‘Hire for attitude, train for skills. Een krachtig uitgangspunt waar we ook bij Aktual heel sterk in geloven’, vertelt Sarah Devisscher, recruitment specialist bij Aktual. ‘Aktual steunt dit maatschappelijk project dan ook volledig en maakt gebruik van het platform bij de rekrutering van nieuwe medewerkers. We bieden er ook leerrijke vakantiejobs en stages aan.’

De SODA-attesten worden uitgereikt door de deelnemende scholen van het SODA-project. Ze zijn reeds gekend bij meer dan 1.000 werkgevers. Een jongere die over zo een attest beschikt, kan aan een potentiële werkgever aantonen dat hij over een professionele ingesteldheid beschikt. Meer informatie over Soda+ vind je op de website: https://sodaplus.be/nl-be/bedrijven

 

Kom jij ons team versterken?

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s! Wil je elke dag genieten van de leuke dynamiek tussen ontwerpers en makers? Wil je de meest ambitieuze projecten tot stand zien komen en een belangrijke schakel zijn in dit proces? Check dan zeker onze vacatures!

 

Bekijk onze vacatures