Onze toewijding aan duurzamer ondernemen

Of het nu gaat om het minimaliseren van onze ecologische impact, het beschermen van onze planeet voor toekomstige generaties, of het streven naar innovatieve oplossingen, bij Aktual zetten we ons in voor een groenere toekomst. In dit artikel ontdek je welke zaken we ondernemen op bedrijfsniveau en hoe we ons inzetten voor een lagere impact van onze sector op mens en milieu.

Hernieuwbare energie

Een van onze belangrijkste stappen op weg naar meer duurzaamheid is onze overgang naar elektrische bedrijfswagens. Door deze overstap verkleinen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar dragen we ook bij aan het verminderen van luchtverontreiniging en geluidsoverlast. Bovendien hebben we geïnvesteerd in 360 zonnepanelen, met een capaciteit van 140 KW, waarmee we ons bedrijf en ons wagenpark grotendeels van elektriciteit voorzien. De energie die we van het net afnemen, wordt bovendien uitsluitend opgewekt uit hernieuwbare bronnen, waarmee we onze ecologische impact verder minimaliseren.

 

Recycling met Renewi

Onze impact op mens en milieu beperken, gaat voor ons verder dan energiebesparing alleen. We geloven in samenwerking en hebben daarom een partnerschap gesloten met Renewi Belgium. Samen zetten we ons in om materialen te hergebruiken en te recyclen, waardoor we een positieve impact hebben op het milieu en bijdragen aan een circulaire economie. Dankzij dit partnerschap krijgen onze materialen een tweede leven, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

 

Circulair en modulair ontwerpen

Als standenbouwbedrijf erkennen we de diversiteit aan materialen die we gebruiken en begrijpen we dat niet alle materialen even duurzaam zijn. Om een beursstand duurzamer te maken moeten er bewuste keuzes gemaakt worden op het vlak van o.a. de herkomst van de materialen, de kwaliteit en de hergebruikopties. Onze ontwerpers hebben de nodige materiaalkennis en maken altijd maximaal gebruik van herbruikbare systemen zoals herbruikbare houtbouwsystemen of  modulaire aluminium systemen.

Wil je meer lezen over hoe we samen met onze klanten het verschil maken? In dit artikel ontdek je een greep uit de mogelijkheden om bij je volgende beursdeelname de ecologische impact te verminderen en delen we enkele inspirerende cases.

 

 

Vraag nu je ontwerp aan

Bij Aktual is duurzaamheid meer dan een modegril; het is een verantwoordelijkheid die we serieus nemen. Met elke stap die we zetten, streven we ernaar om onze ecologische impact te minimaliseren en onze planeet te beschermen voor toekomstige generaties. Heb je een beurs op til? Vraag dan meteen je voorontwerp aan en laten we samen duurzaamheid centraal stellen, niet alleen in woorden, maar in acties.