Onze toewijding aan duurzaamheid bij Aktual

Bij Aktual staat duurzaamheid centraal, niet als een tijdelijke trend, maar als een kernwaarde die ons bedrijf definieert en ons leidt naar een toekomst die milieuvriendelijker is. We zetten onze toewijding om in concrete acties en initiatieven die een positieve impact hebben op het milieu en onze gemeenschap.

Hernieuwbare energie

Een van onze belangrijkste stappen op weg naar duurzaamheid is onze overgang naar elektrische bedrijfswagens. Door deze overstap verkleinen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar dragen we ook bij aan het verminderen van luchtverontreiniging en geluidsoverlast. Bovendien hebben we geïnvesteerd in 360 zonnepanelen, met een capaciteit van 140 KW, waarmee we ons bedrijf en ons wagenpark grotendeels van elektriciteit voorzien. Deze energie wordt bovendien uitsluitend opgewekt uit hernieuwbare bronnen, waarmee we onze ecologische impact verder minimaliseren.

 

Recycling met Renewi

Duurzaamheid gaat voor ons verder dan energiebesparing alleen. We geloven in samenwerking en hebben daarom een partnerschap gesloten met Renewi Belgium. Samen zetten we ons in om materialen te hergebruiken en te recyclen, waardoor we een positieve impact hebben op het milieu en bijdragen aan een circulaire economie. Dankzij dit partnerschap krijgen onze materialen een tweede leven, wat bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

 

Modulair ontwerpen

Duurzaamheid in standenbouw is een gezamenlijke inspanning. Samen met onze ontwerpers streven we ernaar om milieubewuste keuzes te maken en duurzame standen te creëren. Onze ontwerpers delen graag hun expertise en denken mee over milieuvriendelijkere materiaalopties, waarbij ze een duidelijke visie ontwikkelen rond de gebruikte materialen, hun herkomst, kwaliteit en mogelijke hergebruiksopties. Samen gaan we de uitdaging aan om het circulaire aspect van standbouw te bevorderen en afval te minimaliseren.

Wil je meer lezen over hoe we samen het verschil kunnen maken? In dit artikel ontdek je een greep uit de mogelijkheden om duurzaamheid centraal te zetten bij je volgende beursdeelname.

 

 

 

 

Vraag nu je ontwerp aan

Bij Aktual is duurzaamheid meer dan een modegril; het is een verantwoordelijkheid die we serieus nemen. Met elke stap die we zetten, streven we ernaar om onze ecologische impact te minimaliseren en onze planeet te beschermen voor toekomstige generaties. Heb je een beurs op til? Vraag dan meteen je voorontwerp aan en laten we samen duurzaamheid centraal stellen, niet alleen in woorden, maar in acties.