Duurzaamheid in standenbouw: Een gezamenlijke inspanning

Als standenbouwbedrijf erkennen we de diversiteit aan materialen die we gebruiken en begrijpen we dat niet alle materialen even duurzaam zijn. Om tot een duurzame stand te komen, is er een gezamenlijk engagement nodig van de opdrachtgever en de standenbouwer. In dit artikel ontdek je een greep uit de mogelijkheden om duurzaamheid centraal te zetten, niet alleen in woorden, maar in daden.

 

Alles begint bij materiaalkennis

Als je een duurzame beursstand wilt laten ontwerpen, speel je zelf als opdrachtgever een onschatbare rol in het ontwerpproces. Om tot een duurzaam eindresultaat te komen, heb je immers niet alleen een ontwerper met grondige kennis van materialen nodig. Je zal al snel merken dat je doorheen het beslissingsproces ook zelf bewust zal worden van de eigenschappen van de materialen waarvoor je kiest. De ontwerpers bij Aktual hebben de nodige expertise in huis en maken graag samen met jou het verschil.

Benieuwd naar de meest milieuvriendelijkere materiaalopties voor jouw stand? Of wil je misschien verder gaan en een volledige visie laten ontwikkelen rond de duurzaamheid van je beursstand, de herkomst van je materialen, de kwaliteit en mogelijke hergebruikopties? Onze ontwerpers gaan graag de uitdaging aan! Samen maken we bewuste keuzes, bekijken we hoe we afval kunnen minimaliseren en maken we van jouw beurstand hét voorbeeld van duurzaamheid op de beurs. Een ontwerp aanvragen doe je hier.

Herbruikbare houtbouwstanden: Duurzaamheid in de kern

Of het nu gaat om een standaard modulaire beursstand of een high-end beursstand met een uitdagend design, onze ontwerpers denken bij houtbouw altijd na over herbruikbaarheid. Met onze zelfontwikkelde houtbouwsystemen bouwen we beursstanden meermaals op en kiezen we voor FSC-gecertificeerd hout.

Voor Terumo bijvoorbeeld, een wereldspeler in medische apparatuur en farmaceutische producten, passen we een bestaande houtbouwstand telkens opnieuw aan de beschikbare oppervlakte van de nieuwe beurslocatie aan – 15 of 60 m². Het bedrijf bereikte zelfs in het Better Stands programma ‘level Gold’. Bekijk hier het project.

Systeemstanden: Modulair en duurzaam

Bij Aktual zetten we ook in op herbruikbare systemen zoals Aluvision Exhibits en OCTANORM-Germany, standbouwsystemen die praktisch eindeloos kunnen hergebruikt worden. Hoewel bij een aluminium systeemstand de creativiteit iets beperkter is door doorgedreven standaardisatie van het systeem, bereiken we ook hiermee altijd een perfect sterk en opvallend stand concept.

De beursstand van vastgoedservicekantoor CBRE is hiervan een mooi voorbeeld. Gepersonaliseerde doeken in de huisstijl van het bedrijf en de unieke groene moswand maken de stand uniek en opvallend. Bekijk de aluminium systeemstand van CBRE.

Duurzame vloerbekleding: Een bewuste keuze

De vloerbekleding van je beursstand is een concreet voorbeeld én een belangrijk visueel onderdeel van je beursstand waarbij we samen een bewuste materiaalkeuze kunnen maken. Vinyl of tapijt zijn veelvoorkomende materialen waarvoor er talrijke alternatieven bestaan. Zo maken wij bijvoorbeeld gebruik van het 100% recyclebaar tapijt van Rewind. Bekijk hier foto’s van de Canon photodays als voorbeeld.

Er zijn ook handige clicksystemen die je kan gebruiken als vloerbekleding en waarbij je heel bewust voor hernieuwbare materialen kan kiezen zoals kurk of bamboe.

Wil je een duurzame stand creëren? Vraag ons om hulp.

Nog meer duurzame initiatieven bij Aktual 

Of het nu gaat om het minimaliseren van onze ecologische impact, het beschermen van onze planeet voor toekomstige generaties, of het streven naar innovatieve oplossingen, bij Aktual zetten we ons in voor een groenere toekomst. Lees hier welke andere zaken we ondernemen op bedrijfsniveau en hoe we ons inzetten voor een duurzamere wereld.

 

Zoek je een standenbouwer? Vraag een voorontwerp aan!

  • We brainstormen samen over je doelstellingen
  • Je ontvangt snel een voorontwerp en een heldere offerte
  • Onze all-in service maakt het jou makkelijk