Warme vibe

Vanhoutte Carpets is een op en top Belgische tapijtenproducent.  In hun nieuwe bedrijfsgebouw ontvangen ze internationale klanten en laten hen daar kennis maken met hun producten en innovaties. Het bedrijf heeft meerdere lijnen en talrijke tapijten in het aanbod. Aanpalend aan de klassevolle ontvangstruimte bevinden zich twee productdemoruimtes waar de producten op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier worden gepresenteerd.

Sfeervolle merkbeleving

Gastvrijheid staat hier centraal. Onze designstudio koos voor zachte stoffen, comfortabel meubilair en sfeervolle verlichting voor een warme huiselijke sfeer. Visuele elementen in het interieur geven de corporate story van het familiebedrijf mee. Logo en inspirerende slogans keren terug doorheen het hele gebouw. Photowalls met authentieke foto’s en productintegraties in het interieur maken het verhaal compleet. Je voelt als het ware de liefde voor de tapijten en de business.

Klassevolle werkplek

Het kantoorgedeelte is een comfortabele werkplek waar werknemers focus vinden en voldoet ook aan alle andere verwachtingen van een modern kantoor: een klassevol karakter, rustgevende kleuren, veel visueel groen, hoogwaardige materialen, trendy toiletruimte en stijlvolle keuken met geïntegreerde coffee corner. Topwerkplek!

 

Ontdek onze interieurbrochure

Wil je een sterk concept voor je interieur en zoek je een ervaren interieurbouwer? We hebben ons verhaal voor je samengevat in een handige brochure, met extra inspiratie én prijsinformatie.

Goed doordacht totaalconcept

Al meer dan 50 jaar is De Clerck specialist in het maken en plaatsen van ramen & deuren voor nieuwbouw en renovatie. Zaakvoerder Frederik De Clerck zocht een partner voor de inrichting van zijn showroom en kwam via Deceuninck, zijn hoofdleverancier, bij Aktual terecht. Zo ging de bal aan het rollen. ‘Voor de showroominrichting wilde ik een ontwerp laten maken door een standenbouwer omdat zij ervoor gekend staan het maximum te halen uit kleine ruimtes. Achteraf ben ik nog steeds heel tevreden over onze keuze voor Aktual. Ze hebben een totaalconcept neergezet, de samenwerking verliep zeer vlot, wij konden intussen focussen op onze core business en onze showroom was klaar binnen de deadline ’, aldus Frederik.

Inspirerende walk-in productdisplays

Onze designstudio tekende een showroom uit die qua concept, kleuren en materiaalgebruik naadloos aansluit op het werk van architectenbureau WE-architects dat instond voor het kantoorontwerp. Via drie verschillende walk-in productdisplays, in landelijke, hedendaagse en moderne stijl, krijgt de bezoeker een duidelijk zicht op het productaanbod en de mogelijkheden.

Er is een totaalconcept neergezet, de samenwerking verliep zeer vlot, wij konden intussen focussen op onze core business en de showroom was klaar binnen de deadline.
─  Frederik De Clerck, Zaakvoerder

Showroom met corporate branding

In de inkomhal staat een prachtige balie, afgewerkt met natuursteen en ingefreesd backlight logo. De coffee corner zit erin verwerkt, volledig in dezelfde stijl. De toonzaal voelt heel ruimtelijk aan en ondersteunt de bedrijfsidentiteit van A tot Z: lightboxes voor de company visuals, talrijke productkasten, gezellige zithoekjes waar bezoekers en verkopers in alle rust hun projecten kunnen bespreken, kids corner, aankleding met planten en groene accenten,…

Akoestische showroominrichting

In de showroom zijn akoestische plafondelementen aanwezig. Deze staan qua kleur en vorm in relatie met de vloerkleden. Hierdoor passen ze perfect in het totaalconcept en zorgen ze voor een extra dimensie. Het eindresultaat is een stijlvolle, complete showroom die de warmte van een familiebedrijf uitstraalt. Kortom, een sfeervolle ruimte waar iedereen zich welkom voelt.

Ontdek onze interieurbrochure

Wil je een sterk concept voor je interieur en zoek je een ervaren interieurbouwer? We hebben ons verhaal voor je samengevat in een handige brochure, met extra inspiratie én prijsinformatie.

Nieuwe noden

‘Onze vroegere inrichting dateerde van de jaren tachtig. Oerdegelijk materiaal eigenlijk maar het interieur was aan een update toe’, vertelt Filip Verriest, algemeen directeur bij Saint-Gobain. ‘Niet alleen om de uitstraling te verbeteren maar ook om een gezond werkklimaat te creëren voor onze medewerkers. Op onze wensenlijst stonden onder andere een aangename flexwerkplek voor onze vertegenwoordigers en een nieuwe vloerbekleding. Onze medewerkers kregen inspraak bij het samenstellen van het wensenpakket. Het moest een licht, fris, ruimtelijk interieur worden met een vrolijke toets van kleuren.’

We geloven dat gebouwen het potentieel hebben om mensen zich gelukkiger te laten voelen. Het is natuurlijk fijn dat we die missie nu ook hebben kunnen volbrengen in ons eigen kantoor.
─  Filip Verriest, Algemeen directeur bij Saint-Gobain

Boost voor bedrijfsidentiteit

Interieurarchitecte Ilse van onze Aktual designstudio ging aan de slag met het wensenpakket. Ze ontwierp de kantoren, ontmoetingsplaats, balie en inkomhal tot in de kleinste details. Ze verwerkte de huisstijlkleuren in het ontwerp om de bedrijfsidentiteit extra te versterken, gaf advies rond de vloerbekleding en stelde voor om de elementen aan het plafond wit te schilderen. ‘Ilse haar ontwerp was eigenlijk meteen raak’, getuigt Filip Verriest. ‘Ons interieur is veel moderner nu en sluit volledig aan bij wie we zijn. Ook de uitvoering en en de communicatie doorheen het hele proces verliepen trouwens vlekkeloos. Het was een zorgeloos traject.’

 

Iedereen tevreden

‘Toen onze medewerkers opnieuw naar kantoor kwamen -na een periode van thuiswerken tijdens de verbouwingen- hoorden we alleen maar tevreden reacties. En ook onze vertegenwoordigers genieten nu van hun eigen plek waar ze kunnen binnenvliegen en elkaar ontmoeten. Je ziet op de muur onze baseline staan: ‘Making the world a better home’. Saint-Gobain wil meebouwen aan duurzame woon- en werkplekken. We geloven dat gebouwen het potentieel hebben om mensen zich gelukkiger te laten voelen. Het is natuurlijk fijn dat we die missie nu ook hebben kunnen volbrengen in ons eigen kantoor.’

 

 

Ontdek onze interieurbrochure

Wil je een sterk concept voor je interieur en zoek je een ervaren interieurbouwer? We hebben ons verhaal voor je samengevat in een handige brochure, met extra inspiratie én prijsinformatie.

Een aantrekkelijke, inspirerende product display heeft altijd een positief effect op het koopgedrag van klanten. We ontwierpen en produceerden deze displays volledig op maat van de Hisense-toestellen. Ze geven de Hisense-producten de nodige visuele ondersteuning zodat ze eruit te springen in de verkooppunten.

Zoek je een partner voor je instore marketing projecten?

Wil je de visibiliteit en verkoop van je producten de hoogte instuwen? Product displays, shop-in-shop concepten en pop-ups zijn daarvoor de ideale tools. Aktual ondersteunt je bij de realisatie van jouw instore marketing.

Bekijk de aftermovie:

Ontdek onze brochure over standenbouw

Ga je deelnemen aan een beurs en zoek je een ervaren standenbouwer? We hebben ons verhaal voor je samengevat in een handige brochure, met extra inspiratie én prijsinformatie.

Out of the box concepten realiseren: We love it! Onze standenbouwers houden van uitdagingen en brengen zelfs de zotste ideeën tot leven. Deze beursstand die ze mochten realiseren voor Yitch op Technologiebeurs Indumation is daarvan het perfecte voorbeeld.

Bekijk de aftermovie:

Yitch is actief in het optimaliseren en digitaliseren van productieprocessen. In samenwerking met marketingbureau Like a Virgin bedachten ze een cinemaconcept om extra opvallend uit de hoek te komen op Indumation. Een idee waarmee ons team met veel plezier mee aan de slag ging! Van A tot Z werd alles geregeld: van productresearch tot installatie van de cinemastoelen, popcornmaker, giant ledscherm en afwerking van de stand tot in de kleinste details.

Het resultaat? Een zeer geslaagde en opvallende beursstand waarbij de bedrijfsvideo de onverdeelde aandacht kreeg van de talrijke bezoekers. Het Yitch-team kon werkelijk stralen en met gemak nieuwe contacten leggen. De beelden spreken voor zich.


Meer inspirerende reportages ontvangen in je mailbox? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!


 

Ontdek onze brochure over standenbouw

Ga je deelnemen aan een beurs en zoek je een ervaren standenbouwer? We hebben ons verhaal voor je samengevat in een handige brochure, met extra inspiratie én prijsinformatie.

BIS-beurs is al jaren een belangrijke beurs voor wie op zoek is naar inspiratie of advies in een bouwtraject. Bij Dagmar Buysse geloven ze in de kracht van face to face marketing. Dus gingen we deze keer voor een beursstand met relaxte sfeer en ruimte voor een goed gesprek.

De toplocatie aan de inkom van de hal en de exotische look zorgden ervoor dat de stand er werkelijk van ver uitsprong: jungle sfeer, grote planten, silhouetten van dieren,… Aantrekkelijke producthoeken en sfeerbeelden op de led-schermen maakten het verhaal compleet.

Aktual heeft hier een prachtig out-of-the-box idee gerealiseerd. Wij zijn weer heel tevreden over de totaalaanpak en de oplossingsgerichte service.
─  Dagmar Buysse, zaakvoerder

Ontdek onze brochure over standenbouw

Ga je deelnemen aan een beurs en zoek je een ervaren standenbouwer? We hebben ons verhaal voor je samengevat in een handige brochure, met extra inspiratie én prijsinformatie.

Bij Westpole wordt gewerkt volgens ‘smart working principles’. Het nieuwe kantoor moest daarom een open sfeer en flexibele werkruimtes hebben die het samenwerken bevorderen. Een andere specifieke vereiste was het voorzien van een saferoom voor confidentiële zaken omdat Westpole ook diensten aanbiedt aan internationale instellingen zoals het Europees parlement en de NATO.

Ook budget en duurzaamheid waren twee belangrijke aandachtspunten. Daarom werden enkele bestaande elementen zoals de keuken en de aluminium frames bewaard. De aluminium frames kregen een nieuw leven als indeling voor het landschapskantoor.

Op basis van de briefing en bestaande WESTPOLE-huisstijl ontwikkelde onze designstudio een leuk en fris interieurconcept. Via gedetailleerde 3D-beelden wist het WESTPOLE-team van in het begin hoe de ruimte er zou gaan uitzien. Elk detail werd vooraf vastgelegd. Zo werkt Aktual bij élk interieurproject.

Het geheel oogt zeer aangenaam dankzij het visueel groen en de open ruimte.
─  Indra, Interieurarchitect Aktual

Een interieur is pas geslaagd als het een positief effect heeft op de gebruiker. Voor dit kantoor werden de circulatielijnen goed doordacht. De medewerkers bewegen zich makelijk tussen de bureaus en de algemene ruimtes. Om praktische redenen bevinden de werkplekken van de directie zich vlakbij de meeting rooms.

Opvallend in deze ruimte is de rustgevende uitstraling. Overal valt er daglicht op de burelen en het visueel groen maakt de ruimte extra aangenaam. Dankzij de leuke visuals op de wanden waarin het logo werd geïntegreerd blijft de ruimte bovendien interessant en vormt alles één mooi geheel.


Meer inspirerende reportages ontvangen in je mailbox? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!


 

Ontdek onze interieurbrochure

Wil je een sterk concept voor je interieur en zoek je een ervaren interieurbouwer? We hebben ons verhaal voor je samengevat in een handige brochure, met extra inspiratie én prijsinformatie.

Let hier op de immersive room waar bezoekers zich kunnen laten onderdompelen in de nieuwe headquarters van Moderna. Een immersive room is een aparte kamer op de stand bestaande uit een 360° projectie op de muren, gecombineerd met aangepaste audio. Een audiovisueel hoogstandje dat ongetwijfeld een indruk heeft nagelaten bij de doelgroep.

Bekijk de aftermovie:


Meer inspirerende reportages ontvangen in je mailbox? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!


 

Ontdek onze brochure over standenbouw

Ga je deelnemen aan een beurs en zoek je een ervaren standenbouwer? We hebben ons verhaal voor je samengevat in een handige brochure, met extra inspiratie én prijsinformatie.

Wat krijg je als je de begrippen duurzaamheid, efficiëntie en partnerschap op ons designteam afvuurt? Een beursstand die het allemaal heeft! Niet alleen de uitstraling van deze beursstand is meer dan geslaagd, er is ook een leuke sfeer en interactie dankzij de klimmuur: ‘Je doet het al klimmend, zó gemakkelijk is de installatie van tertiaire kasten!’

Voeg daar de vriendelijke standbemanning aan toe en de heerlijke geur van verse baristakoffie en het concept is compleet. Poductdemo’s op de touchscreens geven de bezoeker een helder beeld over het productaanbod. Infozuilen, ze bewijzen altijd hun nut als salestool op beursstanden. Ook hier absoluut een meerwaarde!

 


Meer inspirerende reportages ontvangen in je mailbox? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!


 

Ontdek onze brochure over standenbouw

Ga je deelnemen aan een beurs en zoek je een ervaren standenbouwer? We hebben ons verhaal voor je samengevat in een handige brochure, met extra inspiratie én prijsinformatie.