Klant

Westpole

Locatie

Mont-Saint-Guibert

Oppervlakte

240m²

Sector

IT

Stijlvolle en duurzame kantooruitbreiding

WESTPOLE, een internationale speler actief in cloud computing en business automation, had nood aan een extra kantoor voor haar nieuwe divisie. Op de derde verdieping van een kantoorgebouw in Mont-Saint-Guibert richtte Aktual voor dit sympathieke en dynamische bedrijf een aangename werkplek in voor de directie-, HR- en salesmedewerkers.

20210531_Aktual – Westpole_┬®Jeroen Willems_004
20210531_Aktual – Westpole_┬®Jeroen Willems_019
20210531_Aktual – Westpole_┬®Jeroen Willems_032
20210531_Aktual – Westpole_┬®Jeroen Willems_020
20210531_Aktual – Westpole_┬®Jeroen Willems_038
20210531_Aktual – Westpole_┬®Jeroen Willems_046
20210531_Aktual – Westpole_┬®Jeroen Willems_011
20210531_Aktual – Westpole_┬®Jeroen Willems_023

Bij Westpole wordt gewerkt volgens ‘smart working principles’. Het nieuwe kantoor moest daarom een open sfeer en flexibele werkruimtes hebben die het samenwerken bevorderen. Een andere specifieke vereiste was het voorzien van een saferoom voor confidentiële zaken omdat Westpole ook diensten aanbiedt aan internationale instellingen zoals het Europees parlement en de NATO.

Ook budget en duurzaamheid waren twee belangrijke aandachtspunten. Daarom werden enkele bestaande elementen zoals de keuken en de aluminium frames bewaard. De aluminium frames kregen een nieuw leven als indeling voor het landschapskantoor.

Op basis van de briefing en bestaande WESTPOLE-huisstijl ontwikkelde onze designstudio een leuk en fris interieurconcept. Via gedetailleerde 3D-beelden wist het WESTPOLE-team van in het begin hoe de ruimte er zou gaan uitzien. Elk detail werd vooraf vastgelegd. Zo werkt Aktual bij élk interieurproject.

Het geheel oogt zeer aangenaam dankzij het visueel groen en de open ruimte.
─  Indra, Interieurarchitect Aktual

Een interieur is pas geslaagd als het een positief effect heeft op de gebruiker. Voor dit kantoor werden de circulatielijnen goed doordacht. De medewerkers bewegen zich makelijk tussen de bureaus en de algemene ruimtes. Om praktische redenen bevinden de werkplekken van de directie zich vlakbij de meeting rooms.

Opvallend in deze ruimte is de rustgevende uitstraling. Overal valt er daglicht op de burelen en het visueel groen maakt de ruimte extra aangenaam. Dankzij de leuke visuals op de wanden waarin het logo werd geïntegreerd blijft de ruimte bovendien interessant en vormt alles één mooi geheel.


Meer inspirerende reportages ontvangen in je mailbox? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!


 

Ontdek onze interieurbrochure

Wil je een sterk concept voor je interieur en zoek je een ervaren interieurbouwer? We hebben ons verhaal voor je samengevat in een handige brochure, met extra inspiratie én prijsinformatie.