Klant

De Clerck

Locatie

Sint-Gillis-Waas

Sector

Bouwsector

20230321_Aktual_De Clerck_WEB_©Jeroen Willems_105

Showroominrichting met walk-in product displays

Familiebedrijf De Clerck Ramen en Deuren maakte in 2022 de overstap naar een nieuwe locatie in Sint-Gillis-Waas waar kantoren, toonzaal én atelier in één gebouw werden ondergebracht. In dit prachtige nieuwbouwproject stond Aktual in voor de showroominrichting, van ontwerp tot en met productie en installatie.

20230321_Aktual_De Clerck_WEB_©Jeroen Willems_133
20230321_Aktual_De Clerck_WEB_©Jeroen Willems_100-bewerkt-bewerkt
20230321_Aktual_De Clerck_WEB_©Jeroen Willems_003
20230321_Aktual_De Clerck_WEB_©Jeroen Willems_067
20230321_Aktual_De Clerck_WEB_©Jeroen Willems_046
20230321_Aktual_De Clerck_WEB_©Jeroen Willems_105

Goed doordacht totaalconcept

Al meer dan 50 jaar is De Clerck specialist in het maken en plaatsen van ramen & deuren voor nieuwbouw en renovatie. Zaakvoerder Frederik De Clerck zocht een partner voor de inrichting van zijn showroom en kwam via Deceuninck, zijn hoofdleverancier, bij Aktual terecht. Zo ging de bal aan het rollen. ‘Voor de showroominrichting wilde ik een ontwerp laten maken door een standenbouwer omdat zij ervoor gekend staan het maximum te halen uit kleine ruimtes. Achteraf ben ik nog steeds heel tevreden over onze keuze voor Aktual. Ze hebben een totaalconcept neergezet, de samenwerking verliep zeer vlot, wij konden intussen focussen op onze core business en onze showroom was klaar binnen de deadline ’, aldus Frederik.

Inspirerende walk-in productdisplays

Onze designstudio tekende een showroom uit die qua concept, kleuren en materiaalgebruik naadloos aansluit op het werk van architectenbureau WE-architects dat instond voor het kantoorontwerp. Via drie verschillende walk-in productdisplays, in landelijke, hedendaagse en moderne stijl, krijgt de bezoeker een duidelijk zicht op het productaanbod en de mogelijkheden.

Er is een totaalconcept neergezet, de samenwerking verliep zeer vlot, wij konden intussen focussen op onze core business en de showroom was klaar binnen de deadline.
─  Frederik De Clerck, Zaakvoerder

Showroom met corporate branding

In de inkomhal staat een prachtige balie, afgewerkt met natuursteen en ingefreesd backlight logo. De coffee corner zit erin verwerkt, volledig in dezelfde stijl. De toonzaal voelt heel ruimtelijk aan en ondersteunt de bedrijfsidentiteit van A tot Z: lightboxes voor de company visuals, talrijke productkasten, gezellige zithoekjes waar bezoekers en verkopers in alle rust hun projecten kunnen bespreken, kids corner, aankleding met planten en groene accenten,…

Akoestische showroominrichting

In de showroom zijn akoestische plafondelementen aanwezig. Deze staan qua kleur en vorm in relatie met de vloerkleden. Hierdoor passen ze perfect in het totaalconcept en zorgen ze voor een extra dimensie. Het eindresultaat is een stijlvolle, complete showroom die de warmte van een familiebedrijf uitstraalt. Kortom, een sfeervolle ruimte waar iedereen zich welkom voelt.

Ontdek onze interieurbrochure

Wil je een sterk concept voor je interieur en zoek je een ervaren interieurbouwer? We hebben ons verhaal voor je samengevat in een handige brochure, met extra inspiratie én prijsinformatie.