De kunst van beursconversaties: 75 direct toepasbare openingsvragen

Het aanknopen van gesprekken met beursbezoekers die jouw stand passeren, is een uitdaging die we allemaal kennen. Daarom staan wij klaar om jou te inspireren! We delen graag enkele handvatten met jou en een lijst van 75 krachtige openingsvragen en opmerkingen die je direct kunt inzetten op de beursvloer.

Effectief contact maken met beursbezoekers die langs jouw stand lopen vereist een doordachte benadering. Als je binnen enkele seconden in staat bent om op het juiste moment en op de juiste manier contact te leggen, en daarbij oog hebt voor wie de bezoeker is en wat zijn doel is, heb je de eerste stap gezet naar een succesvol gesprek op de beurs.

Alles begint met observeren

Wees altijd alert over wat er op en rond je stand gebeurt. Zie je een persoon die je wilt aanspreken? Probeer dan te achterhalen wie de persoon is en wat zijn doel zou kunnen zijn. Kies vervolgens het juiste moment om contact te maken en spreek de bezoeker aan, bij voorkeur vanuit een zijdelingse of frontale positie. Zorg ervoor dat je glimlacht en dat je openingszin aansluit bij wat de bezoeker op dat moment ziet, doet of ervaart. Zo creëer je de ideale start!

 

De juiste vragen stellen

Vervolgens moet je snel beslissen: Ga je het gesprek voortzetten of vroegtijdig beëindigen? Als je het profiel van de potentiële klant niet onderzoekt voordat je verder gaat, verspil je mogelijks kostbare tijd aan iemand die uiteindelijk geen interesse heeft in jouw aanbod, hoe fantastisch het ook is!

Stel vragen om een beter beeld te krijgen van het profiel van de bezoeker: In welke branche ben jij actief? Wat is jouw rol binnen je bedrijf? Enzovoort. Zodra je weet met wie je te maken hebt, kun je beslissen of je het gesprek wilt voortzetten of wilt afsluiten om ruimte te maken voor een nieuw gesprek.

 

Bij Aktual begrijpen we als geen ander het cruciale belang van een effectieve beursdeelname. Daarom stimuleren wij onze klanten altijd om voor een opvallend ontwerp te gaan. Een stand met echte stopping power die de bezoekers aantrekt en ook ‘betrekt’. We denken altijd mee over strategieën en drempelverlagers zodat de stand crew makkelijker gesprekken kan aanknopen.

Omdat we weten dat het soms een uitdaging kan zijn om passanten aan te spreken, onthullen we in onze nieuwste download 75 krachtige openingsvragen en opmerkingen die je direct kunt toepassen op de beursvloer! Download ze hieronder.

 

Download 75 openingsvragen voor beursconversaties

Stel je voor dat je elke ontmoeting zonder enige moeite omtovert tot een waardevol gesprek? Met deze 75 krachtige openingsvragen zal je moeiteloos gesprekken aanknopen met voorbijgangers. We wensen je er alvast veel succes mee!

Deze inhoud is een onderdeel van de syllabus van het Aktual seminar ‘Boost je beursverkoop’, samengesteld door sales trainer Yves Roelens.