Modulaire beursstand nodig? Ontdek de systemen!

Is een houten beursstand wel herbruikbaar? Het is een vraag die we vaak horen terugkomen. Ja, dat kan zeker! Of het nu gaat om een beursstand uit aluminium, hout of een combinatie van beide, achter elke beursstand zit een modulair systeem. Benieuwd wat de kenmerken zijn van de verschillende opbouwsystemen? We leggen het je uit aan de hand van drie voorbeelden.

Voorbeeld 1: Beursstand in hout

Rondreizende beursstand van La Lorraine

Als je investeert in een beursstand, dan wil je daar natuurlijk het maximum uithalen. Eén van de meest gehoorde vereisten is dat de beurstand moet kunnen worden heropgebouwd op meerdere beurzen. Dat is voor industriële bakkerij La Lorraine niet anders. Voor de vakbeurzen waaraan het bedrijf deelneemt, verspreid over heel Europa, beschikt het over een beursstand die op elke nieuwe beurslocatie aan de beschikbare oppervlakte wordt aangepast. Deze beursstand is opgebouwd uit hout en heeft telkens opnieuw een topuitstraling!

Bekijk de modulaire beursstand van La Lorraine

Zelfs als een beursstand hoofdzakelijk uit hout bestaat, kan deze perfect demonteerbaar en herbruikbaar zijn. Bestaat een groot deel van het ontwerp uit maatwerk en is er voldoende tijd voor de opbouw? Dan is houtbouw het perfecte systeem!  Het biedt meer creatieve mogelijkheden en is bij maatwerk de meest economische oplossing. 

 

Voorbeeld 2: Aluminium systeemstand

CBRE – Een systeembouw stand mét uitstraling

Bij het woord ‘beursstand’ denkt men meestal automatisch aan aluminium systemen, waarbij standaard frames aan elkaar worden gekoppeld. Het is dan ook een veelgebruikt systeem dat praktisch én budgetvriendelijk is. De beursstand van vastgoedservicekantoor CBRE is hiervan een mooi voorbeeld. Gepersonaliseerde doeken in de huisstijl van het bedrijf en de unieke groene moswand maken de stand uniek en opvallend.

Bekijk de aluminium systeemstand van CBRE

Hoewel bij een aluminium systeemstand de creativiteit beperkt is tot de standaard afmetingen van het systeem, kan je ook hiermee perfect een sterk en opvallend stand concept bekomen. Het grote voordeel bij dit type beursstand is de snelle opbouwtijd.

Voorbeeld 3: Combinatie aluminium systeem en hout

ATAG – Ultra modulaire beursstand met aanpasbare productkasten

Neem je deel aan meerdere beurzen waarbij je doelstellingen soms verschillen? Dan kan het interessant zijn om te vertrekken van een basis stand waarbij de invulling makkelijk aanpasbaar is. Zo beschikt ATAG, producent van keukenapparatuur, over een stand waarbij de achterwand en zijwanden bestaan uit systeemwanden in aluminium met eenvoudig wisselbare invullingen. De producten in de productkasten kunnen afhankelijk van de beurs worden aangepast. De combinatie van een industrieel rek met wit plafond en branding wall is demonteerbaar en herbruikbaar.

Modulair maatwerk in hout combineren met aluminium systeembouw is een ideale oplossing als je beursstand én budgetvriendelijk moet zijn én flexibel in oppervlakte en/of qua invulling. Zonder een megabudget te spenderen heb je een concept dat makkelijk aanpasbaar is volgens het publiek of het thema van de beurs.

 

 

Modulaire beursstand nodig?

Wat voor jouw beursstand het ideale systeem is, hoef je natuurlijk niet zelf te gaan uitdokteren. Daarvoor zijn onze experts er! Vraag hier je voorontwerp aan en zij bereken voor jou de meest ideale oplossing, met een design dat eruit springt.

Je gaat deelnemen aan een beurs?

Download gratis onze briefing checklist

Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze checklist bevat 21 slimme vragen en een handige timeline. Hiermee stel je snel en efficiënt een briefing op voor het ontwerp van je stand.