EHBOB: Eerste hulp bij overzeese beursdeelnames

Heb je beslist om aan een beurs deel te nemen in The United States of op een andere overzeese locatie? Weet je perfect wat je wilt bereiken en ben je klaar om je plannen vorm te geven? In dit artikel ontdek je enkele belangrijke tips om van je overzeese beursdeelname een succes te maken.

Een overzeese beursdeelname is altijd een spannend avontuur. Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk alles goed voor te bereiden en de juiste partners te kiezen. Zo kunnen jij en je team eens ter plaatse ten volle van genieten van de beurs en de beste resultaten boeken.

1. Voorkom teleurstelling

Je wilt het niet meemaken.  Je salesteam heeft net tien uur gevlogen om je bedrijf te gaan vertegenwoordigen op een beurs. Eens aangekomen op de standplaats is er geen stand te bespeuren. En van de standenbouwer ook geen spoor. Of je beursstand staat opgebouwd maar de afwerking laat te wensen over. Wat dan? Neem geen risico. Ga in zee met een standenbouwer die je kent. Eentje die jou de garantie biedt op kwaliteit en beroep kan doen op een betrouwbaar wereldwijd netwerk.

Tip: Bij Aktual leveren we altijd standen op volgens Europese normen. Als een klant deelneemt aan een beurs in bijvoorbeeld Chicago, dan zijn er twee mogelijkheden: Ofwel werken we met een betrouwbare uitvoerende partij daar ter plaatse. Ofwel doen we de volledige voorbereiding van de beursstand hier in België en verschepen we alle onderdelen naar de beurslocatie. Een eigen team vliegt dan mee voor de plaatsing en afwerking. Meer weten? Stuur hier vrijblijvend je projectaanvraag door.

 

2. Ga voor een groots resultaat

Een beursdeelname biedt heel wat opportuniteiten: netwerken, visibiliteit voor je merk genereren, mooie deals beklinken. Maar het vraagt ook een grote inspanning van jou en je bedrijf. Eens te meer als de beurs op een overzeese locatie plaatsvindt. Een dertien-in-een-dozijn stand waar de bezoeker zonder omkijken voorbijloopt, wil je ten alle koste vermijden. Haal daarom alles uit de kast om bezoekers naar je stand te trekken! Jouw succes is van vele zaken afhankelijk, maar alles begint bij een sterk stand design. Eentje waarvoor mensen blijven stilstaan. Trouwens ook als je een beperkte oppervlakte ter beschikking hebt, kan je eruit springen met de juiste kleuren, geuren, geluiden, beelden,…

Tip: Wil je een goede briefing geven voor het design van je beursstand? Download hier een briefing checklist met 21 slimme en praktische vragen.

 

3. Focus op je kerntaken

Bij een overzeese beursdeelname komt er heel wat werk op je af: strategie bepalen, promomateriaal bestellen, je collega’s briefen, de tickets en overnachting regelen voor je team, etcetera. Het is een goed idee om je te focussen op de dingen die niemand anders voor je kan regelen. Laat je zoveel mogelijk ontzorgen. Je standenbouwer kan veel meer op zich nemen dan enkel het ontwerp, het transport en de opbouw van je beursstand. Denk maar aan catering, planten, nutsvoorzieningen, het papierwerk, de communicatie met de beurslocatie,… Al die zaken overlaten aan je standenbouwer is geen overbodige luxe want zo kan jij je blijven focussen op jouw kerntaken en uiteindelijk ook de beste resultaten neerzetten.

4. Spread the word

De beursorganisatie zet alles in het werk om de beurs te promoten en bezoekers aan te trekken. Maar ook jij als exposant kan de doelgroep triggeren om langs te komen! Aarzel niet om in de kijker te zetten dat je daar als buitenlands bedrijf aanwezig bent. Vertel welke boodschap of innovatie je daar zal brengen. Deel dit via social media, e-mails, website,… Je kan de beursdeelname ook gebruiken om je bestaand netwerk te bereiken en warm te houden. Stuur hen een persoonlijke uitnodiging. Het uitdelen van reisincentives kan ook een interessante denkpiste zijn als je jouw klanten beter wilt leren kennen of hun loyaliteit versterken. Dergelijke acties worden ongetwijfeld gewaardeerd.

Je gaat deelnemen aan een beurs?

Download gratis onze briefing checklist

Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze checklist bevat 21 slimme vragen en een handige timeline. Hiermee stel je snel en efficiënt een briefing op voor het ontwerp van je stand.

EHBOB: Eerste hulp bij overzeese beursdeelnames

Heb je beslist om aan een beurs deel te nemen in The United States of op een andere overzeese locatie? Weet je perfect wat je wilt bereiken en ben je klaar om je plannen vorm te geven? In dit artikel ontdek je enkele belangrijke tips om van je overzeese beursdeelname een succes te maken.

Op beurzen schreeuwt alles en iedereen om aandacht. De kunst bestaat erin om eruit te springen en de aandacht vast te houden. Het is moeilijk om met een eenvoudige, statische stand dat effect te bekomen. Zelfs al staan je verkopers met de grootste glimlach brochures uit te delen, er is meer nodig. Laat ons daarom eens inzoomen op de redenen om LED-walls en video content te gebruiken op je beursstand:

 

1. Met LED-walls prikkel je het brein

Beweging trekt de aandacht. In de gedragspsychologie wordt dit het ‘Motion Attention Effect’ genoemd. En die aandacht heb je op een beurs nodig om je aanbod of je kernboodschap over te brengen. Video’s zijn hiervoor de perfecte tool. Het menselijk brein reageert op beweging. Beweging betekent verandering of zelfs gevaar. Daarom zijn we meer opmerkzaam voor “beweging” en bewegende inhoud dan voor statische inhoud.

Op Interschutz 2022 wist Sioen via LED-walls van ver de aandacht te trekken voor haar kleding voor brandweermannen. Bekijk de aftermovie.

2. LED-walls op je beursstand verlagen de drempel

Elke stand heeft één of meerdere ‘drempelverlagers’ nodig. Elementen die twijfelende bezoekers overtuigen. Videocontent kan werken als drempelverlagend middel. Bovendien kan jouw standbemanning gemakkelijker contact leggen met de bezoekers zodra ze blijven stilstaan ​​om de video content te bekijken.

Op de beurs Interzoo maakte Moderna Products gebruik van een immersive room om haar nieuwe headquarters te tonen aan de bezoeker. Bekijk de aftermovie.

3. LED-walls op je beursstand werken verkoopondersteunend

 

Videocontent kan je verkopers helpen en ondersteunen in hun gesprekken met de bezoekers. Door bijvoorbeeld samen met hen te swipen door het productaanbod op touchscreens of tablets verbonden met een LED Wall kan de verkoper productinformatie, toepassingen, case studies of reviews aan de bezoekers laten zien.

Op Pharmanology liet Farmad de bezoekers via digital hubs ontdekken hoe ze apothekers ontzorgen bij hun digitalisering. Bekijk het project

4. Met LED-walls hou je de bezoeker langer op je beursstand

Dankzij videocontent op LED-walls, zet je de bezoekers aan om langer te blijven hangen op je stand. Zo krijg je meer tijd om een gesprek aan te gaan en een ​​relatie op te bouwen. Bovendien zullen ze je product of merk langer onthouden.

Op de technologiebeurs Indumation 2022 toont Yitch haar bedrijfsverhaal aan de bezoekers in een complete cinemabeleving. Bekijk de aftermovie.

 

Je gaat deelnemen aan een beurs?

Download gratis onze briefing checklist

Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze checklist bevat 21 slimme vragen en een handige timeline. Hiermee stel je snel en efficiënt een briefing op voor het ontwerp van je stand.

EHBOB: Eerste hulp bij overzeese beursdeelnames

Heb je beslist om aan een beurs deel te nemen in The United States of op een andere overzeese locatie? Weet je perfect wat je wilt bereiken en ben je klaar om je plannen vorm te geven? In dit artikel ontdek je enkele belangrijke tips om van je overzeese beursdeelname een succes te maken.

Jouw beursstand moet niet alleen mooi zijn. Hij moet ook de gewenste resultaten opleveren. En dat kan alleen met een uiterst doordacht stand design. Daarvoor hebben wij als standenbouwer heel wat informatie van je nodig. Hieronder vind je de zeven belangrijkste thema’s om op te nemen in je briefing:

1. Wat is je bedrijfsidentiteit?

Om te beginnen willen wij natuurlijk graag kennis maken met jouw bedrijf. We zullen je vragen om kort jullie activiteiten te omschrijven. Wat zijn jullie producten en diensten? Wat is jullie huisstijl? En wat vooral belangrijk is om te weten: waar staan jullie voor? En wat onderscheidt jullie van de anderen?

Op basis van jouw input vormen onze designers zich een beeld van de persoonlijkheid van jouw bedrijf. Deze brengen ze tot dan later tot uiting in het ontwerp van de beursstand.

 

2. Wie zijn je concurrenten?

Met welke concurrenten moeten we rekening houden? Staan zij ook op de beurs? Wat doen zij beter? Waar zal de beursstand van je concurrent zich bevinden?

Deze info helpt ons om jouw beursstand er te laten uitspringen ten opzichte van de concurrentie.

 

3. Wie is jouw doelgroep?

Welke beursbezoekers zijn relevant voor jouw bedrijf en jouw merk? Kennen ze jouw bedrijf, activiteiten of merk al? Of net niet?

Op basis hiervan zorgen we voor een concept dat jouw doelgroep aanspreekt. Met de juiste visuals en keywords zorgen we ervoor dat je stand opvalt en aantrekkelijk is. Dat noemen we ‘stopping power’.

 

4. Welk verhaal wil je brengen tijdens de beurs?

Bepaal vooraf een duidelijke boodschap of verhaal dat bovengenoemde potentieel geïnteresseerden aanspreekt. Welk producten of diensten wil je promoten? Een potentiële klant wil altijd weten: ‘what’s in it for me?’. Dus wat bied jij je ideale klant? Waarom moet men voor jouw bedrijf of merk kiezen?

Deze info helpt ons om je aanbod en je merkverhaal optimaal tot hun recht te laten komen op de beursstand. Sommige producten kan je best via een display promoten, andere dan weer via digitale beleving. Sommige producten hebben veel omkadering nodig, andere komen dan weer beter tot hun recht in een sobere sfeer. Zo creëren we een concept dat écht werkt.

 

5. Wat zijn je doelstellingen en hoe ga je die meten?

Als je aan een beurs deelneemt, dan wil je daar ook iets mee bereiken. Je kan één doel voorop stellen, bijvoorbeeld het verzamelen van nieuwe leads. Maar het kunnen er uiteraard ook meerdere zijn. Bijvoorbeeld: meer bekendheid voor een nieuw product, je imago als marktleider verstevigen én het verzamelen van nieuwe leads.

Belangrijk is hierbij dat je de resultaten ook daadwerkelijk kunt meten. Zo weet je na afloop van de beurs of je de doelstellingen hebt bereikt. Het kan soms handig zijn om hierbij een registratie software in te zetten.

 

6. Wat is je budget?

Tegenover de doelstellingen die je wilt bereiken staat natuurlijk altijd een marketingbudget. Om je een idee te geven: bedrijven spenderen gemiddeld 40% van het totale beursbudget aan het ontwerp en de bouw van de stand. De resterende 60% wordt gespendeerd aan andere kosten zoals de huur van de standplaats, bemanning van de stand en promotie.

Zodra onze ontwerpers een idee hebben van je budget, kunnen ze beter inschatten hoe ver ze mogen gaan in hun ontwerp en waar ze eventueel voor budgetoplossingen zullen moeten kiezen.

 

7. Met welke praktische zaken moet er rekening worden gehouden?

Zodra je jouw standplaats hebt gereserveerd, heb je al heel wat nuttige informatie voor je standenbouwer. Hoe groot zal je stand zal zijn en wat zijn de exacte afmetingen? Welke zijdes zijn er open? Welke locatie heeft je stand in de beurshal?

Op basis hiervan kunnen we de bezoekersstroom inschatten en de beschikbare oppervlakte omzetten naar een optimaal ontwerp.

Je gaat deelnemen aan een beurs?

Download gratis onze briefing checklist

Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze checklist bevat 21 slimme vragen en een handige timeline. Hiermee stel je snel en efficiënt een briefing op voor het ontwerp van je stand.

EHBOB: Eerste hulp bij overzeese beursdeelnames

Heb je beslist om aan een beurs deel te nemen in The United States of op een andere overzeese locatie? Weet je perfect wat je wilt bereiken en ben je klaar om je plannen vorm te geven? In dit artikel ontdek je enkele belangrijke tips om van je overzeese beursdeelname een succes te maken.

Voorbeeld 1: Beursstand in hout

Rondreizende beursstand van La Lorraine

Als je investeert in een beursstand, dan wil je daar natuurlijk het maximum uithalen. Eén van de meest gehoorde vereisten is dat de beurstand moet kunnen worden heropgebouwd op meerdere beurzen. Dat is voor industriële bakkerij La Lorraine niet anders. Voor de vakbeurzen waaraan het bedrijf deelneemt, verspreid over heel Europa, beschikt het over een beursstand die op elke nieuwe beurslocatie aan de beschikbare oppervlakte wordt aangepast. Deze beursstand is opgebouwd uit hout en heeft telkens opnieuw een topuitstraling!

Bekijk de modulaire beursstand van La Lorraine

Zelfs als een beursstand hoofdzakelijk uit hout bestaat, kan deze perfect demonteerbaar en herbruikbaar zijn. Bestaat een groot deel van het ontwerp uit maatwerk en is er voldoende tijd voor de opbouw? Dan is houtbouw het perfecte systeem!  Het biedt meer creatieve mogelijkheden en is bij maatwerk de meest economische oplossing. 

 

Voorbeeld 2: Aluminium systeemstand

CBRE – Een systeembouw stand mét uitstraling

Bij het woord ‘beursstand’ denkt men meestal automatisch aan aluminium systemen, waarbij standaard frames aan elkaar worden gekoppeld. Het is dan ook een veelgebruikt systeem dat praktisch én budgetvriendelijk is. De beursstand van vastgoedservicekantoor CBRE is hiervan een mooi voorbeeld. Gepersonaliseerde doeken in de huisstijl van het bedrijf en de unieke groene moswand maken de stand uniek en opvallend.

Bekijk de aluminium systeemstand van CBRE

Hoewel bij een aluminium systeemstand de creativiteit beperkt is tot de standaard afmetingen van het systeem, kan je ook hiermee perfect een sterk en opvallend stand concept bekomen. Het grote voordeel bij dit type beursstand is de snelle opbouwtijd.

Voorbeeld 3: Combinatie aluminium systeem en hout

ATAG – Ultra modulaire beursstand met aanpasbare productkasten

Neem je deel aan meerdere beurzen waarbij je doelstellingen soms verschillen? Dan kan het interessant zijn om te vertrekken van een basis stand waarbij de invulling makkelijk aanpasbaar is. Zo beschikt ATAG, producent van keukenapparatuur, over een stand waarbij de achterwand en zijwanden bestaan uit systeemwanden in aluminium met eenvoudig wisselbare invullingen. De producten in de productkasten kunnen afhankelijk van de beurs worden aangepast. De combinatie van een industrieel rek met wit plafond en branding wall is demonteerbaar en herbruikbaar.

Modulair maatwerk in hout combineren met aluminium systeembouw is een ideale oplossing als je beursstand én budgetvriendelijk moet zijn én flexibel in oppervlakte en/of qua invulling. Zonder een megabudget te spenderen heb je een concept dat makkelijk aanpasbaar is volgens het publiek of het thema van de beurs.

 

 

Modulaire beursstand nodig?

Wat voor jouw beursstand het ideale systeem is, hoef je natuurlijk niet zelf te gaan uitdokteren. Daarvoor zijn onze experts er! Vraag hier je voorontwerp aan en zij bereken voor jou de meest ideale oplossing, met een design dat eruit springt.

Je gaat deelnemen aan een beurs?

Download gratis onze briefing checklist

Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze checklist bevat 21 slimme vragen en een handige timeline. Hiermee stel je snel en efficiënt een briefing op voor het ontwerp van je stand.

EHBOB: Eerste hulp bij overzeese beursdeelnames

Heb je beslist om aan een beurs deel te nemen in The United States of op een andere overzeese locatie? Weet je perfect wat je wilt bereiken en ben je klaar om je plannen vorm te geven? In dit artikel ontdek je enkele belangrijke tips om van je overzeese beursdeelname een succes te maken.

Het publiek kijkt ernaar uit om opnieuw beurzen te bezoeken! Onze sales en marketing experts voeren dagelijks gesprekken met exposanten, leveranciers en beursorganisatoren. Overal wordt hun gevoel bevestigd dat de vraag naar beurzen hoog is. Ook in 2022 is een sterk beursstand concept dus uiterst belangrijk. Dit zijn de trends en tips:

1. Trigger de zintuigen van de bezoeker

Persoonlijk contact zal anno 2022 meer geapprecieerd worden dan ooit tevoren. Mensen willen opnieuw praten, ruiken, horen, voelen,… Maak dus gerust gretig gebruik van emotionele elementen in het concept van je beursstand. Trek de aandacht en speel in op de zintuigen. Zorg ervoor dat bezoekers graag tijd doorbrengen op je beursstand en bezorg hen een fijne beleving.

2. Maak écht contact met je doelgroep

Durf de aanwezigheid van schermen te beperken op je beursstand en denk na over andere manieren om eruit te springen: een wedstrijd, live demo’s of een uitnodigende bar met drank en versnaperingen zijn nog maar enkele voorbeelden van hoe je de aandacht naar je beursstand kan trekken.

3. Doe aan hybrid selling

Overweeg om bij je beursdeelname ‘hybrid selling’ te integreren in je strategie. Misschien kan je jouw leads vóór de beurs contacteren en jouw aanbod voorstellen via een videocall. Vervolgens maak je de journey compleet door de lead uit te nodigen op je stand voor een live demo. Of je kan beslissen om je bezoekers na de beurs te blijven opvolgen via de digitale weg. Zo hou je hen betrokken bij je producten en je verhaal.

 

4. Focus op één hoofddoel

Beperk de focus van je beursstand tot één hoofddoel. Uiteraard kan je daarbij subdoelen stellen, zolang die de boodschap maar niet
vertroebelen. Overweeg om minder in te zetten op oppervlakte en meer op de verfijning van je concept. Downsizen mag!

Wil je een nieuw product lanceren en bekend maken? Zet dit dan centraal en durf andere elementen te schrappen. Wil je nieuwe contacten leggen en bestaande relaties verdiepen? Zet dan in op een professionele standbemanning, zitgelegenheid en catering.

 

5. Breng de informatiebehoefte van je doelgroep goed in kaart

Zorg dat je inzicht hebt in de vragen waarmee je bezoeker rondloopt en zorg ervoor dat je stand, je boodschap, je visuals, je folders, je brochures hier naadloos op inspelen. Maak het je bezoeker zo makkelijk mogelijk. Voorzie zeker ook een lead registration app zodat je jouw leads na de beurs kan blijven bedienen met een interessante communicatieflow op maat van hun interesses.

6. Investeer in de communicatievaardigheden van je verkopers

Standbemanning die lusteloos op een stoel met de gsm in de hand zit te scrollen. Het is een dooddoener. Zeker in een tijdperk waarin we op zoek zijn naar verbinding. Deze persoon connecteert niet, straalt geen emotie uit en laat de kansen letterlijk voorbij wandelen. Deze tip is misschien niet nieuw, maar vandaag wel relevanter dan ooit. Besteed dit jaar extra aandacht aan het briefen en trainen van je standbemanning. Goede verkopers zijn goud waard.

7. Benut de kansen van regionale beurzen en expo’s

Zeker als je aanbod zich in een B2C-omgeving situeert, kan je overwegen om te exposeren op kleinere, lokale beurzen. In een tijdperk waarin consumenten zich liever niet te ver willen verplaatsen, zou dat wel eens unieke kansen kunnen bieden.

Je gaat deelnemen aan een beurs?

Download gratis onze briefing checklist

Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze checklist bevat 21 slimme vragen en een handige timeline. Hiermee stel je snel en efficiënt een briefing op voor het ontwerp van je stand.

EHBOB: Eerste hulp bij overzeese beursdeelnames

Heb je beslist om aan een beurs deel te nemen in The United States of op een andere overzeese locatie? Weet je perfect wat je wilt bereiken en ben je klaar om je plannen vorm te geven? In dit artikel ontdek je enkele belangrijke tips om van je overzeese beursdeelname een succes te maken.

Nieuwe buzzwords

Phygital events (of hybride events) bieden de deelnemers een combinatie van fysieke ontmoetingen en online ontmoetingen. In ‘phygital’ hoor je de samentrekking van physical en digital. Denk bijvoorbeeld aan een event waar een selecte groep van verschillende experts samenkomt op een fysieke locatie, waarbij vervolgens voor de virtuele deelnemers de video’s, keynotes, workshopresultaten en alle andere interessante materialen online ter beschikking worden gesteld.

Een andere interessante term is hybrid selling. Steeds meer bedrijven schakelen over naar een hybride verkooptactiek en leiden hun verkopers specifiek hiervoor op. Het houdt in dat ze zowel fysiek als online contact hebben met de klant. Ze introduceren bijvoorbeeld het aanbod via videocall en ontmoeten de klant pas later persoonlijk in de showroom wanneer dit werkelijk een meerwaarde biedt.

Kostenefficiënt en toekomstgericht

Na de lange periode van verplicht thuiswerken en contactbeperkingen is het videobellen in een recordtempo ingeburgerd geraakt. Veel klanten verwachten nu zelfs dat je bedrijf dit aanbiedt. Het vergt misschien een beetje aanpassing maar als je het goed aanpakt, kan je van die mentaliteitswijziging de vruchten plukken!

Laat ons even inzoomen op de voordelen voor je sales, je marketing en je organisatie in het algemeen:

Om te beginnen zijn digitale contactmomenten kostenefficiënter en duurzamer. Je verkopers hoeven zich minder te verplaatsen, je hebt minder locatiekosten, minder kosten voor drukwerk van brochures en visitekaartjes,… Het biedt ook meer flexibiliteit: nog snel een prijs aanpassen of een productfiche toevoegen, digitaal gaat het allemaal zoveel sneller en makkelijker. Tenslotte onderstreep je door in te zetten op ‘phygital’ hoe wendbaar en toekomstgericht je bedrijf is.

De toekomst is phygital

Digitale contacten zullen de fysieke contactmomenten niet vervangen. Dat staat als een pijl boven water. Het blijft belangrijk om showrooms te hebben en aanwezig te zijn op beurzen. Maar als je erin slaagt om het fysieke en digitale mooi te laten samensmelten, dan levert je dat gegarandeerd extra awareness en een sterker imago op.

Even sparren?

Wil jouw bedrijf fysieke en digitale contacten samenbrengen tot een perfect mix?

Wij ondersteunen je bij je overschakeling naar hybrid selling. Via onderstaande knop kan je ons contacteren voor een afspraak.

Ontdek de kunst van virtual selling via Xperify

‘Phygital’ zijn houdt uitdagingen in voor bedrijven. De kunst zit hem in het digitale en het fysieke zo natuurlijk mogelijk te laten overgaan in elkaar zodat er een positieve beleving ontstaat. Samen met de nieuwe buzzwords zijn er natuurlijk ook nieuwe tools op de markt die hierop inspelen. Aktual werd exclusieve reseller van Xperify, een virtual selling tool.

Met Xperify tool laat je jouw klant binnentreden in een virtuele showroom die je volledig naar wens inricht. Jouw verkoper neemt hem via video mee op sleeptouw en samen verkennen ze 3D-ruimtes  waarin foto’s, video’s, pdf’s, kaarten, enzovoort geïntegreerd zijn. Jouw klant krijgt zo een interactieve totaalervaring waarbij storytelling centraal staat.

Lees meer

Vakbeurs afgelast? Geen probleem voor SIP PROTECTION

Toen de beurs Euroforest werd afgelast besloot textielproducent Sioen om niet bij de pakken te blijven zitten. Via de Xperify-tool organiseerde het zelf een online opendeurdag om SIP PROTECTION, beschermingskledij voor de gebruikers van kettingzagen, tot bij het publiek te brengen. Het is een goed voorbeeld van hoe we zowel fysiek, hybride en digitaal onze klanten ondersteunen.

Digitaal vervangt niet het fysieke. Het smelt samen tot een phygital solution. Daarbij is Aktual dé partner met de nodige ervaring…
─  Kristof De Baerdemaeker, CEO Aktual

EHBOB: Eerste hulp bij overzeese beursdeelnames

Heb je beslist om aan een beurs deel te nemen in The United States of op een andere overzeese locatie? Weet je perfect wat je wilt bereiken en ben je klaar om je plannen vorm te geven? In dit artikel ontdek je enkele belangrijke tips om van je overzeese beursdeelname een succes te maken.

1. Betrek je interieurarchitect van bij de ruwbouw

Klanten die beroep doen op onze interieurarchitecten voor de inrichting van hun bedrijfsinterieur zijn in veel gevallen bezig met een volledige nieuwbouw of een grondige renovatie. We merken vaak dat hun aanvraag pas in onze mailbox belandt als de bouw al in volle gang is. Dat is natuurlijk geen ramp. Maar soms merken we dat er zo kansen worden gemist. Een interieurarchitect werkt vanuit een andere insteek dan een ruwbouwarchitect.  Hij of zij zal ongetwijfeld verrassende elementen toevoegen aan het ontwerp.

Heeft je merk een strakke, moderne omgeving nodig? Of zou een traditioneel gebouw beter werken? Ga je voor grote glaspartijen met een optimale lichtinval? Of past een knusse landelijke gezelligheid beter bij je huisstijl? Laat een kruisbestuiving ontstaan tussen je interieurarchitect en je ruwbouwarchitect!

2. Zet je merkidentiteit en branding goed op punt

Of je nu één winkel hebt in de stad of verschillende ruimtes over het hele land, als het op bedrijfsinrichting aankomt dan is consistentie altijd belangrijk. Heb je nog geen eenduidige huisstijl? Of is je merk toe aan een rebranding? Maak er werk van alvorens je aan de slag gaat! Het is de basis voor je ‘interior branding’ of de merkbeleving in je interieur. Daarbij past je interieurarchitect eigenlijk dezelfde regels toe als je grafisch ontwerper. Bedrijfskleuren en logo moeten terugkomen in het ontwerp, alles moet één uniform geheel vormen.

3. Brief je interieurarchitect over de ‘why’ van je bedrijfsinterieur.

Vertel je interieurarchitect uitgebreid over je missie en je visie en welke rol jouw bedrijfsinterieur daarin speelt. Waarom is een specifieke ruimte er? Wie zal er gebruik van maken? Van daaruit kan je interieurarchitect een design bepalen dat de gebruiker (prospecten, klanten, medewerkers,…) verbindt met het doel van de ruimte.

Stel je bent bijvoorbeeld verdeler van elektrisch installatiemateriaal en je wil een trainingscenter inrichten waar je geregeld workshops en productdemonstraties geeft aan installateurs. Diezelfde ruimte moet op andere momenten ook dienen als flexibele werkplek voor je verkopers. In die ruimte wil je dus een beleving creëren rond je merk, de gebruikers een goed gevoel bezorgen en inspireren. Onrechtstreeks zal de ruimte dus ook moeten bijdragen tot betere resultaten.

Op basis van deze belangrijke informatie zal je interieurarchitect specifieke keuzes gaan maken op vlak van materialen en inrichting. Denk aan makkelijk te onderhouden materialen omwille van het intensieve gebruik en een ruime keuken om de bezoekers op een aangename manier van eten en drank te voorzien. Denk ook aan extra technologie zoals WIFI, ledschermen, voldoende elektrische aansluitpunten. En natuurlijk zal er ook een sterke ‘branding’ aanwezig moeten zijn in de ruimte. Denk aan commercials die afspelen op de ledschermen, meubels in de huiskleuren,…

Een schets maken is niet nodig. Het enige wat jij moet doen is dromen.
─  Sven, interieurachitect bij Aktual

4. Geef je interieurarchitect creatieve vrijheid bij het ontwerpen van je bedrijfsinterieur 

Voor het realiseren van innovatieve concepten is creatieve vrijheid van groot belang. Probeer dus bij de briefing zelf nog geen rekening te houden met restricties zoals je budget of de grootte van de ruimte. Soms durf je bepaalde zaken waarvan je droomt niet te benoemen omdat je denkt dat dit budgettair niet haalbaar is. Maar zo kan er belangrijke informatie voor je interieurarchitect verloren gaan. Misschien kan hij of zij een manier bedenken om het budgettair wél haalbaar te maken?

Wil je bijvoorbeeld een experience room inrichten waar je je producten toont aan je publiek, dan denk je om budgettaire redenen misschien niet spontaan aan het inrichten van je inkomhal. Maar de inkom meenemen in het ontwerp zou wel interessant kunnen zijn voor het totaalplaatje. Dan krijgt je bezoeker pas echt een ‘experience’: van bij het binnenkomen tot bij het terug naar buiten gaan. En nog een goeie tip: Geef je interieurarchitect de vrijheid om een vleugje authenticiteit toe te voegen. Een opvallend detail, zoals een vleugelpiano, een blinkende oldtimer of eender welk ander item dat aanleunt bij je merkverhaal, zal je bezoeker altijd bijblijven.

Ook is het helemaal niet nodig om zelf vooraf een schets te maken. Het enige wat jij en je team hoeft te doen is… ‘dromen’. Je vertelt wat het doel van de ruimte is en wat je budget is. That’s it! Een (goede) interieurarchitect weet dit àltijd om te zetten in een haalbaar ontwerp. Heb dus vertrouwen. Het komt goed.

Op zoek naar een interieurarchitect?

Ontvang gratis een voorontwerp!

  • Je wordt binnen de 48u gecontacteerd door een ervaren project manager
  • We organiseren een toffe workshop waarin we samen aan de slag gaan
  • Na afloop ontvang je gratis een inspirerend moodboard en een voorontwerp.

EHBOB: Eerste hulp bij overzeese beursdeelnames

Heb je beslist om aan een beurs deel te nemen in The United States of op een andere overzeese locatie? Weet je perfect wat je wilt bereiken en ben je klaar om je plannen vorm te geven? In dit artikel ontdek je enkele belangrijke tips om van je overzeese beursdeelname een succes te maken.

Interior branding is… een beleving creëren

Je hoeft geen volleerde marketeer te zijn om te beseffen dat branding niet stopt wanneer je logo op je raam staat of wanneer je website online is. We leven in een ‘belevenis’-economie. Het aanbod van producten en diensten is tegenwoordig enorm en ‘een goed product’ alleen is niet (meer) voldoende om je leads te overtuigen. Het gevoel dat je klant heeft bij een bezoek aan je winkel, toonzaal of kantoor bepaalt mee zijn keuze. In je interieur komt je merk tot leven en creëert het (hopelijk!) een emotionele band met je publiek.

Interior branding is… inspelen op de zintuigen

Met een goed uitgekiende materialenmix beïnvloed je zonder twijfel het gevoel van je bezoeker. (Liefst positief!) Een branded interieur heeft een herkenbare en unieke mix van licht, materialen, kleuren, meubels en zelfs geur. Ook de eigenschappen die de klant associëert met de gebruikte materialen (duur, ecologisch, exclusief, sexy,…) heeft een invloed op zijn beleving. Zo is hout bijvoorbeeld een warm en natuurlijk materiaal dat een thuisgevoel en behaaglijkheid oproept. En zo zal echte natuursteen een duurdere connotatie oproepen dan de uitvoering in vinyl.

Tip: Maak een moodboard met materialen die aan de wensen en verwachtingen van je klanten voldoen. Onze ervaren project managers en ontwerpers kunnen je hierbij helpen! Vraag snel je moodboard sessie aan. Nadien ontvang je een gratis voorontwerp + offerte. Handig toch?

Interior branding is… opvallen en zich onderscheiden

Opvallen in business, het is niet gemakkelijk meer. Veel sectoren zijn momenteel al zo verzadigd waardoor er een overaanbod aan ondernemingen bestaat. Zware concurrentie dus. Daarom is het zo belangrijk om er uit te springen, om anders te zijn dan alle anderen. Denk maar aan de fashion-wereld. Voor kledingmerken bijvoorbeeld is het winkelinterieur dé manier om er uit te springen. Klanten moeten graag in de winkel langs komen. Ook met je kantoor, je meeting room, je toonzaal kan je ‘eruit springen’ en bij je bezoeker een onvergetelijke indruk nalaten.

Interior branding is … bouwen aan een heldere merkidentiteit

Of je nu één winkel hebt in de stad of verschillende gebouwen en ruimtes over het hele land, als het op interior branding aankomt dan is consistentie altijd belangrijk. Branding van het interieur helpt bij het creëren van een helder consistent merk. Je past daar dezelfde regels toe zoals je voor andere marketing aspecten zou doen.

Interior branding is… je fysieke locatie inzetten als communicatiekanaal

Smaakvol ingerichte ruimtes geven een goed gevoel aan je bezoeker en met dat effect kan je veel bereiken! Zo kan je winkel bijvoorbeeld een meerwaarde geven tegenover online shoppen. Of kan je door te spelen met kleuren en materialen een ‘insta proof’ locatie creëren die mensen aantrekt en hen aanzet om deze op instagram te posten. Hierdoor zal je online communicatie groeien wat zorgt voor meer bekendheid.

Interieurproject op til?

Ontvang gratis een voorontwerp!

  • Je wordt binnen de 48u gecontacteerd door een ervaren project manager
  • We organiseren een toffe workshop waarin we samen aan de slag gaan
  • Na afloop ontvang je gratis een inspirerend moodboard en een voorontwerp.

EHBOB: Eerste hulp bij overzeese beursdeelnames

Heb je beslist om aan een beurs deel te nemen in The United States of op een andere overzeese locatie? Weet je perfect wat je wilt bereiken en ben je klaar om je plannen vorm te geven? In dit artikel ontdek je enkele belangrijke tips om van je overzeese beursdeelname een succes te maken.

Extra contact met je publiek

Via een virtual tour stapt je klant bij je binnen vanaf eender welke locatie, met eender welk toestel. Het biedt je bezoeker de mogelijkheid om rustig rond te kijken en zich in je ruimte te bewegen alsof hij er ook echt is. Je kan er geluiden aan toevoegen en via multifunctionele hotspots en clickable objects jouw bezoekers allerlei zaken laten ontdekken: video’s, foto’s, infofiches,… Zelfs ruimtes die niet fysiek beschikbaar zijn, kunnen digitaal toegankelijk worden via foto’s of een 3D-ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan de beursstand van je bedrijf, die zo permanent toegankelijk wordt.

Nieuwe verkoopkansen

Een tweede onmiskenbaar voordeel, en wat ons betreft een belangrijke voorwaarde tot succes, is dat je met een virtual tour al vrij vroeg in het verkoopproces kan inspelen op de informatiebehoefte van je publiek. Een keukenbouwer bijvoorbeeld kan in zijn virtual tour via icoontjes (‘hotspots’) informatiefiches of prijslijsten beschikbaar maken van keukentoestellen of werkbladen. Een potentiële klant kan die informatie dan thuis downloaden, afdrukken of mailen naar zichzelf. Hij/zij kan deze vervolgens meenemen naar de showroom óf de informatie bijhouden voor later in het aankoopproces. Dit leidt tot nieuwe verkoopkansen!

Meer betrokkenheid op je website

Een click naar je website is waardevol. Maar je boekt pas succes als je erin slaagt om de aandacht van de bezoeker lang genoeg te trekken! Een virtual tour is een goed voorbeeld van ‘engaging content’, of content die de betrokkenheid verhoogt. Het is interactief, leuk om te doen en maakt je website aantrekkelijker. Met een virtual tour laat je een blijvende indruk na bij je bezoeker en kan je hem aanzetten tot actie: een shopping basket vullen, een video bekijken, een vraag stellen via je chatbox,…

Meer klantvertrouwen

Voor talrijke bedrijven is het hebben van een virtual tour die vindbaar is via Google van vitaal belang geworden. Denk maar aan hotels, restaurants en bedrijven met showrooms. Als men de gelegenheid krijgt om via Google Maps of via de Google zoekmachine rechtstreeks bij jouw bedrijf binnen te kijken, dan wekt dat het vertrouwen. Komt de virtual tour overtuigend over, dan zal men sneller bereid zijn om een hotelkamer te boeken, een tafeltje te reserveren of de rit naar een toonzaal te maken.

Virtual tour: leuke optie of onmisbaar?

Eerlijk? Bij Aktual vinden we dat zodra je een mooie ruimte hebt ingericht of je beschikt over een 3D-ontwerp, het grootste deel van het werk eigenlijk is gebeurd. Het is een kleine stap die snel kan worden gezet en die zeker zal lonen.

Interesse in een ontwerp, inclusief virtual tour?

Vraag gratis een voorontwerp!

Wij ontwerpen jouw nieuw interieur of jouw beursstand en zorgen voor alles om dit (ook) in een virtuele omgeving te kunnen tonen. Geïntegreerde geluiden, video’s, clickable objects,… alles is mogelijk!
Nu aanvragen

EHBOB: Eerste hulp bij overzeese beursdeelnames

Heb je beslist om aan een beurs deel te nemen in The United States of op een andere overzeese locatie? Weet je perfect wat je wilt bereiken en ben je klaar om je plannen vorm te geven? In dit artikel ontdek je enkele belangrijke tips om van je overzeese beursdeelname een succes te maken.

Als bedrijf kan je het verschil maken door te (blijven) investeren in professionele COVID 19-preventiematerialen. In dit artikel lijsten we enkele nuttige producten op waarmee je zeker een sterke indruk zal nalaten bij klanten, relaties en medewerkers. De beleving rond je merk wordt er ongetwijfeld mee versterkt.

1. Desinfectiezuilen: here to stay!

Het klassieke zeeppompje aan de ingang is stilaan uit den boze. Jouw bezoekers worden het liefst verwelkomd met een professionele automatische dispenser. Kies voor een desinfectiezuil met eigen logo en passende boodschap. Onmisbaar voor een positieve merkbeleving!

2. Mondmaskers: hét nieuwe fashion item!

“Heb ik mijn mondmaskertje wel mee?” Het is wellicht één van de meest gebruikte zinnetjes in 2020. Trakteer je verkopers, klanten, medewerkers en relaties op een gepersonaliseerd mondmasker. Brand visibility verzekerd!

3. Spatschermen: stijlvolle bescherming.

Spatschermen zijn de beste bescherming voor je medewerkers én je bezoekers. Ze verkleinen de kans op besmetting aanzienlijk. Spatschermen zijn beschikbaar in plexiglas of in veiligheidsglas. De kleur van de voetjes kan je aanpassen naar wens.

4. Vloerstickers: signalisatie in jouw huisstijl.

Help Corona de wereld uit met professionele signalisatie! Breng duidelijke corona-signalisatie aan zoals wegwijzers en pijlen die de circulatie in je ruimte tonen. Dat wordt zeker geapprecieerd door jouw bezoekers. Ook de belangrijkste corona-maatregelen in je winkel geef je best op een duidelijke manier weer. Zoek je een stijlvolle oplossing hiervoor? Overweeg dan om professionele muur- en vloerstickers te laten bedrukken, volledig gepersonaliseerd volgens je huisstijl en logo.

Op zoek naar COVID 19 -preventiematerialen?

Ontvang gratis een offerte!

  • Nu besteld = binnen 14 dagen geleverd!
  • Creatief ontwerp volgens jouw huisstijl.